درمان رایگان مجروحان جنگی/اتخاذ تدبیر برای ذخایر دارویی پزشکیان در جلسه امروز هیئت دولت: باید بر اساس لیاقت و توانمندی‌ها افراد را در جایگاه‌ها قرار دهیم آملی لاریجانی: وضعیت کنونی پایان رویارویی ما با رژیم صهیونیستی نیست کلیات لایحه ساماندهی پهپاد‌های غیر نظامی تصویب شد قالیباف: به هر تجاوزی با قدرت پاسخ می‌دهیم/ برنامه هسته‌ای ایران با سرعت بیشتری به پیش می‌رود طرح تعلیق همکاری‌های ایران با آژانس در مجلس تصویب شد علت صدای انفجار‌ها در دزفول پیکر سردار سلامی در گلپایگان تشییع می‌شود اعلام زمان برگزاری مراسم تشییع فرماندهان شهید نیرو‌های مسلح شلیک ۱۴ موشک سپاه در آخرین دقایق پیش از اجرایی شدن آتش‌بس شهادت ۲ تن از کارکنان انتظامی بهار در حملات اسرائیل سخنگوی قرارگاه خاتم: اسرائیل تا ساعت ۹ صبح ۳ مرحله حمله کرد/ پاسخ می‌دهیم دو موشک عمل‌نکرده در محدود زندان اوین کشف و خنثی شد شمار شهدای حمله اسرائیل به گیلان به ۱۳ نفر رسید‌/ مجروحیت ۴۱ نفر دستگیری ۶ جاسوس در همدان/ارتباط متهمان با عوامل رژیم

اسلامی: در مذاکرات با آژانس در بحث چیدمان سانتریفیوژها انحرافی تایید نشد

رییس سازمان انرژی اتمی گفت: مواردی از جمله عدم انطباق بیانیه طراحی چیدمان سانتریفیوژها در سطح کارشناسی میان ایران و آژانس بحث و نهایی شد و مشخص شد که انحراف خاصی انجام نگرفته است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۵ - ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 01
کد خبر: ۱۷۵۰۶۱

به گزارش راهبرد معاصر، محمد اسلامی در جمع خبرنگاران در حاشیه نشست هیات دولت گفت: در تعاملات با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی طبق روال همیشگی و به طور ویژه به خصوص در این شرایط که امپریالیسم رسانه ای عملیات روانی و تهاجمی‌اش را برای تخریب کشور انجام می دهد، سعی کرد روابط با آژانس را تیره و تار نشان دهد اما به لطف الهی در دو ماه گذشته رفت و آمدها با آژانس در سطح کارشناسی و معاونان انجام شد و در دو هفته گذشته هیات‌هایی از آژانس در تهران حضور یافتند و تبادل نظر شد.

 

وی ادامه داد: در این تبادل نظرها و رایزنی‌ها مواردی از جمله "عدم انطباق بیانیه طراحی چیدمان سانتریفیوژها" یا یک ذره ، خوب مرور شد و بحث و کارشناسی شد و نهایی شده است و مشخص شده که انحراف خاصی وجود ندارد و این موضوعات با توجه به بحث‌های کارشناسی واجد اهمیت نبوده که به عنوان یک موضوع مورد پیگیری قرار گیرد.

 

اسلامی گفت: هم‌چنین درباره موارد پادمانی باید برای روشنگری پاسخ‌هایی که دادیم مذاکره انجام می‌شد. برخی القا می کنند که پاسخ داده نشده است این درست نیست. پاسخ‌ها در چند صد صفحه ارسال شده بود و باید با حوصله با آنها مرور می کردیم و این امر هم تداوم دارد و گفت‌گو شده است و در همین راستا در سفر آقای آپارو معاون پادمانی مدیرکل آژانس و مذاکراتی که انجام شد دعوت رسمی از آقای گروسی کردیم و ان‌شاءالله در یکی دو روز آینده به تهران می‌آیند.

 

رییس سازمان انرژی اتمی درباره بخشی از گزارش برجامی آژانس که در آن به موضوع غنی‌سازی بالای ۸۳ درصدی در ایران اشاره کرده است گفت: در نمونه برداری از یک شیر در روند غنی سازی یک ذره ای(particle) که با میکروسکوپ هم دیده نمی شود مشاهده شد، اما مهم حجم و سطح غنای موادی است که در پایان روند غنی سازی به دست می‌آید که بازرسان مشاهده کردند از ۶۰ درصد این مواد تجاوز نکرده است و خط تولید ما همان تولید اورانیوم با غنای ۶۰ درصدی است و همان هدف را هم دنبال می کنیم بنا بر این، آن موضوع با همین تعریف کنار گذاشته می‌شود.

 

رییس سازمان انرژی اتمی درباره کاهش نظارت‌های آژانس بر اساس برجام که در گزارش روز سه‌شنبه آژانس آمده است تصریح کرد: بر اساس سند برجام ۲۰۱۵ به دلیل اینکه طرفین متعهد، تعهداتشان را انجام ندادند، طبیعی است که ما هم بازگشت از تعهدات مان را طبق قانون راهبردی انجام دهیم و این هم که آژانس بنویسد نظارت‌هایش مانند گذشته نیست طبیعی است، اما این به معنی آن نیست که اشراف به فعالیت‌های هسته ای ایران ندارد.

 

اسلامی در مورد محورها و موضوعات مطرح در سفر گروسی به ایران تصریح کرد: موضوع همین مواردی است که به عنوان مسایل پادمانی نام گذاری کردند و بسته شدن این پرونده. دلیل برجام همین موارد اتهامی بوده است که ۲۰ سال علیه ایران مطرح می‌کردند و در نهایت مذاکره شد و بر اساس سند برجام آنها مختومه شده‌اند. موارد تازه و جدیدی در کار نیست.

 

وی در رابطه با اینکه آیا سفر گروسی می تواند گره گشای مذاکرات برجامی باشد؟ گفت: ما هیچ چیز غیر عادی‌ای که تحت فشار و سیاسی باشد را نمی‌پذیریم.

 

رئیس سازمان انرژی اتمی در مورد اینکه در گزارش آژانس آمده است به دلیل اینکه اقدامات ایران شفاف نیست قادر به راستی آزمایی نیستیم، بیان کرد: اصلا در گزارش چنین چیزی نیامده است.

 

اسلامی در خصوص اینکه سال گذشته همه فکر می کردند که برجام به امضا برسد اما این اتفاق نیفتاد، آیا احتمال امضای برجام در شرایط کنونی وجود دارد؟ خاطرشان کرد: هر چیزی که باید گفته می‌شد، بیان و نوشته شده است./ ایسنا

ارسال نظر